מרדדת
בצק הוא כלי רב תכליתי המצוי במטבחים ברחבי העולם, חיוני לרידוד בצק ולהבטחת מרקם
אחיד במגוון מוצרי מאפה. מעוגיות ועד פשטידות וקרום פיצה, מערוכים מקלים על עיצוב
הבצק לעובי המושלם. מאמר זה בוחן את סוגים של מרדדת בצק, השימושים שלהם וטיפים
לבחירת המרדדת בצק המתאים לצרכי האפייה שלך.
סוגי מערוכים
- מרדדת בצק מסורתית מורכב מעם ידיות משני קצותיו . עיצוב זה אידיאלי לגלגול, פשטידות ומאפיםשליטה ולחץ טובים . הידיות מאפשרות תנועה קלה של הסיכה בזמן רידוד הבצק .: הסוג הנפוץ ביותר, המרדדת בצק המסורתי, מורכב מגוף גלילי מוצק עם ידיות משני קצותיו. עיצוב זה אידיאלי לרידוד בצק לעוגיות, פשטידות ומאפים, ומספק למשתמש שליטה ולחץ טובים. הידיות מאפשרות תנועה קלה של הסיכה בזמן רידוד הבצק.
- מרדדת בצק צרפתי למרדדת בצק צרפתי חסר ידיות . הם מחודדים בשני הקצוות ועשויים מחתיכת עץ חלקה ומוצקה או מחומרים אחרים . הידיות מאפשר שליטה רבה יותר , כפי שהאופה יכול להשתמש בידיולחץ על אזורים שונים של הבצק . מרדדת בצק צרפתי מושלם עבור עדין: בניגוד למערוכים מסורתיים, למערוכים צרפתיים חסרות ידיות. הם מחודדים בשני הקצוות ועשויים מחתיכת עץ חלקה ומוצקה או מחומרים אחרים. היעדר ידיות מאפשר שליטה רבה יותר, שכן האופה יכול להשתמש בידיו כדי להפעיל לחץ על אזורים שונים של הבצק. מרדדת בצק צרפתי מושלם עבור בצקים עדינים כמו בצק עלים, שבהם דיוק ושליטה הם המפתח.
- מרדדת בצק עם טבעות מתכווננות : חלק מהמערוכים מגיעים עם טבעות נשלפות בשני הקצוות המאפשרות לאופים לשלוט בעובי הבצק. תכונה זו שימושית למתכונים שדורשים עובי מסוים, כגון קרומי פשטידה או טארטים. סיכות מתכווננות אלו מספקות תוצאה עקבית ואחידה בכל פעם.
- מרדדת בצק שיש : מרדדת בצק שיש כבד יותר מאלה מעץ, והמשטח הקריר שלהם עוזר למנוע מהבצק להידבק, במיוחד כשעובדים עם בצקים רגישים כמו בצק עלים. משקל השיש אומר גם שדרוש פחות לחץ, מה שהופך את תהליך הגלגול לחלק וקל יותר.
בחירת המרדדת בצק
בבחירת מרדדת בצק, קחו בחשבון את סוג הבצק איתו תעבדו ואת רמת השליטה הדרושה לכם. עבור משימות אפייה כלליות, מרדדת בצק מסורתי או מתכוונן הוא בחירה מצוינת. לבצקים עדינים יותר עשוי להתאים יותר מרדדת בצק צרפתי או שיש. חשוב גם לקחת בחשבון את החומר של הסיכה, מכיוון שחלק מהחומרים, כמו עץ, מספקים משטח טבעי ללא הידבקות, בעוד שאחרים, כמו סיליקון, עשויים לדרוש קמח.
מרדדת בצק הוא כלי הכרחי בכל מטבח של אופה, שעוזר ליצור בצקים אחידים ומאפים מושלמים. הבנת הסוגים השונים של המערוכים והשימושים הספציפיים שלהם מבטיחה שאופים יכולים לבחור את הכלי הטוב ביותר עבור כל משימת אפייה, מה שמביא לפינוקים טעימים ומעוצבים להפליא בכל פעם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה